Smučišče Kope

Smučišče Kope

smučišča

smučišča

Smučišče KOPE je najvišji zahodni del Pohorja, ki leži nad mestom Slovenj Gradec in je osrednji smučarski center na Koroškem. Smučišče sestavlja več kot 8 km urejenih smučarskih prog, ki jih povezuje 6 vlečnic in 2 štirisedežnici.

Razgiban teren ponuja različne proge primerne za začetnike, kot tudi za smučarske mojstre najvišjega ranga. Ob smučišču je urejen poligon in hribček, kjer bodo otroci uživali v sankanju in v prvih zavojih s smučmi. Vse dni v tednu je na voljo šola smučanja in deskanja, z izkušenimi licenciranimi učitelji. Poskrbeli bodo, da vam na smučišču ne bo dolgčas ter da boste varno in hitro osvojili prvine ali pa nadgradili svoje znanje smučanja in deskanja na snegu.Za ljubitelje teka na smučeh in sprehajalce je na voljo cca 15 km slikovitih urejenih sprehajalnih poti, speljanih po planjah od Grmovškovega doma do Ribniške koče, ki nudijo nepozabni razgled na Peco in Savinjske Alpe.

Poleg pestre športne ponudbe pa Kope v zimskih mesecih slovijo še kot središče zabave na Koroškem. Na Kopah, v legendarnem Holcer pubu, se namreč vsako leto odvija najdaljša zimska zabava, ki se prične v začetku decembra in konča marca. Pridite – ne bo vam žal.

Smučišče Kope

Smučišče Kope